Albertine van Nederveen, oefentherapeut en coach

Op naar een gezonde werkvloer?

Gezonde medewerkers leveren betere prestaties en melden zich minder vaak ziek. Ze hebben minder last van stress en zorgen voor een betere sfeer op de werkvloer. Simpelweg ligt hun productiviteit hoger dan minder gezonde collega’s, ze leveren u uiteindelijk meer geld op.

Wilt u als werkgever ook gezonde werknemers? Dan wordt het tijd om binnen uw bedrijf aandacht te schenken aan hun lichaamshouding en de bewegingspatronen. Veel gezondheidsklachten zijn werk gerelateerd, en hebben vaak te maken met houding en beweging. Daarom begint Albertine altijd met een werkplekonderzoek. Zij bestudeert werktechniek en gedrag en maakt de werknemers bewust van hun handelen. Daarnaast richt zij zich op gedragsverandering en draagt ter plekke oplossingen aan voor een betere houding en het optimaliseren van de werkplek.

Omdat iedere bedrijfsomgeving en werkplek uniek en anders is, werkt Albertine altijd op locatie. Zij traint uw medewerkers (individueel en in groepsverband) om gezond en veilig te werken. Dit doet zij door de werknemers actief te betrekken, en met behulp van foto's en een zelfscan bewust te maken van de eigen houding en gedrag. Dit leidt tot een proactieve opstelling en tot een vergroting van het verantwoordelijkheidsgevoel. Het resultaat zijn fittere, beter presterende werknemers.

Voorbeeldprogramma's

Enkele voorbeelden van programma's die Albertine heeft ontwikkeld: