Down to earth, professioneel, creatief en doortastend typeren het beste Albertine van Nederveen.

"Waar ik blij van wordt in mensen begeleiden is dat ik iemand bewust kan maken van hun gewoonten in het dagelijks leven. Vanuit de oefentherapie Cesar ben ik gewend om de ingang van het lijf te benaderen en klachten fysiek aan te pakken. Door mijn nieuwsgierigheid naar wat er nóg meer zou kunnen zijn ben ik opleidingen gaan volgen en kan ik inmiddels allerlei ingangen vinden om naar boven te krijgen wat iemand wel ‘weet, maar nog niet weet’. Ken je mij, wie ken je dan, weet jij mij beter dan ik? (Huub Oosterhuis). Ik noem dat samenwerken. De gene om wie het gaat vanuit de situaties, bebeurtenissen uit het leven en reeds vervaardigde inzichten en ik vanuit mijn kennis, ervaring en inzicht. Ik wordt er blij van om iemand weer te helpen ‘zijn’ en in zijn/haar eigen kracht te brengen. Met éerst begrijpen, en dan willen en kunnen, vervolgens doen en volhouden vindt er gedragsverandering plaats. Daardoor worden doelen bereikt: De klachten verdwijnen en de cliënt gaat zich weer fijn voelen.

Uniek is de zelfstandigheid die Albertine heeft ontwikkeld. Dat is wat ze doorgeeft. Zelfstandig omgaan met uitdagingen die op je pad komen. De baas worden over zaken waar je mee te dealen hebt. Door te kijken en het te benoemen, hoe lastig het ook mag zijn, neemt ze je mee en helpt ze je je eigen pad te volgen. Albertine reikt handvatten aan, werkt met je samen, in een eigen gevormd ‘jasje’ als therapeut én coach. Ze laat je de achterliggende vraag zien. EN ze helpt je zoeken en vinden hoe je het anders kan aanpakken om de cirkel te doorbreken.

Vicieuze cirkel

Als ik altijd blijf kijken Zoals ik heb gekeken
Blijf ik denken Zoals ik altijd dacht

Als ik altijd blijf denken Zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven Zoals ik altijd heb geloofd

Als ik altijd blijf geloven Zoals ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen Zoals ik altijd heb gedaan

Als ik altijd blijf doen Zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij altijd overkomen Wat mij altijd overkwam

Maar als ik mijn ogen sluit En mijn ware ZELF voel van binnen
Dan kom ik de cirkel uit En kan ik steeds weer opnieuw beginnen

Perikles

Oefentherapeut  Cesar

Albertine heeft in 1996 haar opleiding oefentherapie Cesar afgerond. Na deze opleiding is ze bij verschillende praktijken werkzaam geweest. Van 1998 tot 2012 heeft ze haar eigen praktijk Oefentherapie Cesar Voordorp gehad, tussen 2011 en 2015 had ze een eigen praktijk in het EMC Bosch en Duin en sinds eind 2015 is haar praktijk in het Paramedisch Centrum in Bilthoven gevestigd.

"Waar ik blij van wordt in mensen begeleiden is dat ik mijn cliënten bewust kan maken van hun gewoonten in houding en beweging. Door goed naar mijn cliënten te luisteren en aandachtig naar hen te kijken kan ik adviezen geven en oefeningen aanreiken, door hen te laten voelen en te ervaren ontstaat (zelf)inzicht. Het geeft mij voldoening cliënten weer in hun eigen kracht te brengen. Met begrijpen, willen, kunnen, doen en volhouden vindt er gedragsverandering plaats. Daardoor worden doelen bereikt: De klachten verdwijnen en de cliënt gaat zich weer fit voelen”. Na mijn operatie aan mijn heup heb ik als patiënt de kracht van Oefentherapie Cesar mogen ervaren, zie ook het artikel bij therapie na een chirurgische ingreep.

Coach

In 2010 kwam Albertine in aanraking met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Systemisch werk en Transactionele Analyse (TA) bij Phoenix opleidingen in Utrecht. Om op deze manier inzicht te kunnen krijgen in eigen handelen en bewustzijn van 'mentaal' gedrag sprak haar erg aan. Dit is wat ze door geeft in de praktijk: "Bewustwording in zowel mentaal als bewegingsgedrag maakt mensen vrij. Het is fascinerend om te zien hoe gerichte oefeningen cliënten tot hun kern brengen. Ze kunnen de gewenste vervolgstappen zetten in hun eigen proces."

Uniek is de zelfstandigheid die Albertine heeft ontwikkeld. Dat is wat ze doorgeeft. Zelfstandig omgaan met uitdagingen. De baas worden over zaken waar je mee te dealen hebt. Door te kijken en het te benoemen, hoe lastig het ook mag zijn, neemt ze je mee en helpt ze je je eigen pad te volgen.

Oefentherapeut én coach

Albertine reikt handvatten aan, in een eigen gevormd ‘jasje’ als therapeut én coach. Ze laat je de achterliggende vraag zien. Fysiek en psychisch/mentaal. Als therapeut met Oefentherapie Cesar, als Slaapoefentherapeut en als coach met ACT, NLP, TA en Systemisch werk.

Deze combinatie is nou net zo mooi toe te passen bij mensen met slaapproblemen en chronische pijn. Waar juist de aanpak van zowel het fysieke én het mentale én het emotionele van belang is!

Psychosomatisch Oefentherapeut

Om de coaching nog meer aan te sluiten bij haar vak als Oefentherapeut in de medisch zorg heeft Albertine ter verdieping van haar kennis en interesse de 2jarige post HBO-opleiding voor Psychosomatisch Therapeut gevolgd. Een erkende titel in de medische wereld die praktisch inzetbaar is op haar eigen wijze: ontwikkelend, in contact, prikkelend en to the point.