Albertine van Nederveen, oefentherapeut en coach

Er zijn al veel mensen ziek geweest. De restklachten variëren tussen vermoeid blijven, benauwd zijn, al dan niet bij inspanning, kortademig, weinig concentratie, snel geïrriteerd zijn. Het is van groot belang om een balans terug te vinden tussen belasting en belastbaarheid om weer te kunnen gaan doen wat je deed voor je ziek was. Dit doen we door ademoefeningen, ontspanningsoefeningen, coaching op onnodige gedachten, spierkracht en uithoudingsvermogen opbouwen.

Ik behandel u gewoon op de praktijk, en zo nodig aan huis. Indien u dat liever niet wilt dan kunnen we behandelen via een videoconsult. In de gangen en wachtkamer zouden we het als Paramedisch Centrum Bilthoven fijn vinden als u een mondkapje draagt. In de praktijkruimte zelf mag het mondkapje af, mits we de anderhalve meter kunnen waarborgen.

Voorafgaand aan de behandeling stelt u zichzelf de onderstaande vragen:

Heeft u één of meerdere van de volgende ( ook milde! ) symptomen:

 1. neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts ( vanaf  38 graden Celsius)?
 2. Heeft u de afgelopen 24 uur klachten ( Covid-19 symptomen ) gehad?
 3. Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 4. Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Als 1 van de antwoorden “ja” is dan mag u in principe NIET naar de praktijk komen. Bel ons om te kunnen overleggen wat te doen.

Mensen met klachten komen dus niet in de praktijk maar kunnen wel op afstand behandeld worden ( telefonisch consult of videoconsult, zie verderop in dit stuk ) of de behandeling kan worden uitgesteld.

Voor behandeling in de praktijk gelden de volgende strikte hygiëne maatregelen:

 • Was de handen regelmatig, was ze zeker vlak vóór de afspraak
 • We schudden geen handen
 • Houdt zoveel mogelijk afstand van 1.5. m
 • Hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Neem uw eigen grote schone handdoek mee (een op de mat/bank en eventueel een kleine als kussen onder uw hoofd)
 • Kom zo veel mogelijk alleen

Laten we SAMEN zorgen voor een veilige omgeving en een verantwoorde manier om met elkaar om te gaan.

Er zijn daarnaast ONLINE mogelijkheden voor behandeling: 

Online behandeling. Ik bied E Health via Physitrack, U kunt dan beveiligd online behandeling ontvangen. Zeker voor spanningsklachten/coaching en slaapproblemen werkt dit goed. Maar ook intakes, houdingsadvies, oefeningen, advies bij pijnklachten kunnen zo prima plaatsvinden.

Deze behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar net als de reguliere behandelingen als u aanvullend verzekerd bent. Hierover zijn landelijke afspraken gemaakt met de Nederlandse Zorgautoriteit, onze beroepsvereniging en het ministerie van Volksgezondheid.

Mocht je vragen hebben over jouw gezondheid en het Corona-virus verwijs ik je graag naar uw huisarts of de GGD.

Heb je andere vragen, bel me dan gerust op (06) 21 22 68 84 of stuur me een whatsapp. Mailen kan natuurlijk ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.