Wil je beter omgaan met spanning, werkdruk en stress? Pieker je veel of zoek je naar richting/balans in je leven? Met mindfulness kan Albertine je helpen je om bewust en vrijer te leven en veerkrachtig in je leven te staan.

Het is de kunst van het in aandacht leven met alles wat zich voordoet. Mindfulness is oorspronkelijk gebaseerd op oosterse meditatie. Het gaat hierbij om aandacht en concentratie. En om jezelf een stukje beter te leren kennen. Op den duur leer je met mindfulness om gepieker of stressvolle gedachten te mijden.

Door je in een ontspannen houding op je ademhaling of je houding te concentreren, train je jezelf om je te richten op het heden. Wanneer gedachten afdwalen, breng je die weer terug naar de ademhaling. Dat is lastig, want gedachten en emoties lijken ‘als vanzelf’ op te komen. De oefeningen laten je ervaren wat je voelt in het ‘hier en nu’. Je ontdekt wat er in je omgaat en wordt je meer bewust van je reacties op moeilijke situaties. Je leert ook om je ervaringen te accepteren, zonder jezelf meteen te veroordelen of zonder iets (waaraan je denkt) onmiddellijk te willen veranderen. Het is niet de bedoeling om gedachten aan nare ervaringen krampachtig weg te werken. Tijdens de oefeningen leer je om de gedachten rustig waar te nemen en er minder door beheerst te worden.

Mindfulness wordt ook ingezet bij de behandeling met ACT. Juist kleine en toepasbare oefeningen helpen je om even voor jezelf te zorgen en stil te staan bij waar je bent en wat je wil op dat moment.