‘Ik woon met mijn man en onze 4 uitvliegende kinderen in Bilthoven. Ik doe veel samen met mijn vriendinnen, koken, eten, fietsen, zingen en ben regelmatig te vinden op mijn favoriete eiland, Vlieland in TinesTent. Ik ben en blijf nieuwsgierig naar nieuwe methoden en ontwikkelingen die ik kan integreren in mijn dagelijks leven en in mijn behandelingen in de praktijk. Dat houdt mij scherp en de afwisseling in soort en maat van behandeling ook. Met verschillende intervisie groepen op specifieke behandelingen houden we elkaar scherp en geïnformeerd.

Door zelf 2 keer geopereerd te zijn aan een nieuwe heup, weet ik ook hoe het ís om patiënt te zijn en te moeten revalideren. Dit maakt dat ik het nog leuker vindt om mensen met een nieuwe heup of nieuwe knie te helpen revalideren’. De zorg er omheen, de geruststelling, de juiste informatie zijn van even groot belang als het fysiek op orde komen.

Hier onder een artikel over mijn ervaringen uit de plaatselijke krant.

Albertine van Nederveen op haar racefiets, slechts een paar maanden na haar heup-operatie.

ZOMER 2017

Albertine van Nederveen (46 jaar) is 5 maanden geleden geopereerd door Dr. Stephan Vehmeijer. Ze kwam deze week langs in Bosch en Duin (op haar racefiets nota bene!) om te vertellen hoe het met haar gaat.

Albertine, de eerste vraag ligt voor de hand: zo jong en dan al een heupprothese?
Ik had heupdysplasie (kom en kop van de heup sluiten daardoor niet goed op elkaar aan), waardoor er bij mij al op jonge leeftijd slijtage van de heup ontstond, met heel veel pijn en beperkingen als gevolg.

En dan begint de zoektocht naar een goede orthopedisch chirurg?
Gezien mijn beroep oefentherapeut Cesar ben ik niet over één nacht ijs gegaan en heb ik mijzelf goed ingelezen over de mogelijkheden. Al snel kwam ik uit bij dr. Stephan Vehmeijer, bekend om zijn ruime ervaring op het gebied van de voorste benadering van de heup bij het plaatsen van een prothese. Na een eerste consult bij Orthoparc was ik direct overtuigd. Twee weken daarna was ik zelfs al geopereerd!

Maar dan ben je er nog niet? Zeker niet. Maar een goede start is zeer belangrijk. Gelukkig was mijn conditie al goed voor de ingreep, hetgeen een snel herstel bevordert. Een uur na de operatie stond ik al weer naast mijn bed, om voorzichtig de eerste stappen met mijn nieuwe heup te zetten, onder begeleiding van Ton Oskam, de fysiotherapeut van Orthoparc, die iedere patiënt direct na de ingreep mobiliseert.

Dezelfde dag naar huis, hoe beviel dat?
Een nieuwe heup in dagbehandeling, wat een openbaring! Het is vooral een kwestie van vertrouwen, de nieuwe heup kan immers direct volledig worden belast . Door de goede begeleiding van het betrokken team van Orthoparc voelde ik me al snel zeker genoeg. En diezelfde avond sliep ik alweer in mijn eigen bed, heerlijk! Een bijkomend voordeel is dat ook thuis de revalidatie direct kan beginnen.

Je werkt zelf als Oefentherapeut Cesar. Hoe kijk je naar Orthoparc als deskundige? Je spreekt immers vaak zélf patiënten? De efficiënte manier van werken spreekt mij ontzettend aan. De combinatie van de beste arts, de juiste anesthesie en directe professionele mo- bilisatie zorgt dat je als patiënt snel kunt functioneren en terug kunt keren in je normale en juiste bewegingspatroon. Daarbij gaf het vertrouwen en persoonlijke zorg van het vol- ledige team van Orthoparc me een boost om snel in beweging te komen. Terugkijkend ben ik erg blij en opgelucht met mijn keuze voor Orthoparc, het is mijn beste besluit ooit!